Ny lag 25 maj

Du har säkert redan hört det, men den 25 maj får vi en ny dataskyddslag (GDPR) som träder i kraft i hela EU. Hur påverkar detta dig? Faktum är att den nya förordningen gör så att dina personuppgifter får ett ännu starkare skydd. Det blir tryggare och säkrare för dig helt enkelt!

Vilka personuppgifter ingår i den nya lagen, all information som direkt eller indirekt kan knytas till en person som är i livet. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress. Även foton på personer klassas som personuppgifter.

Kinda Webb & Design har kundregister med information om ditt företag/förening enligt registrerade uppgifter;  namn, adress, telefonnummer, e-postadress och eventuell webbadress, samt skickar ut nyhetsbrev och tar foton. Om du godkänt avtal med oss, kan du även finnas med som marknadsföring på vår webbsida.

Vad gör jag nu? Det är väldigt enkelt – det enda du behöver göra är att läsa detta och vara medveten om nya lagen. Du har även rätt att begära ett registerutdrag, för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad av dig hos oss.

Tack på förhand!

/Marie Johansson

Kinda Webb & Design
marie@kindawebbdesign.se
0494-46 51 01